Naša vizija

Naša politika zaštite okoline
 
Sigma Coatings je svestan važnosti zaštite okoline i očuvanja kvalitetnog vazduha. Skladno tome nudi proizvode s inovativnim formulama koje više poštuju okolinu, a pritom omogućavaju izvrsnu upotrebu.
Proizvodi se temelje ili na vodenoj bazi ili na novoj generaciji razređivača, a u skladu s ekološkim propisima. Sigma Coatings proizvodi savršeno objedninjuju kvalitet i poštovanje prema okolini nizom proizvoda koji zadovoljavaju NF Environment i Ecolabel sertifikatima.

Ekološke oznake imaju za cilj smanjiti uticaj boja na okolinu, zadržavajući pritom njihove tehničke performanse. AFNOR izdaje dva ekološka sertifikata, od kojih je jedan Francuski (NF Environment), a drugi je Evropski (Ecolabel). Sigma se obvezuje čuvati okolinu kao i poštovati profesionalce i njihove klijente.

Ecolabel
 
Evropski Ecolable, kreiran je 1992., u Francuskoj ga dodjeljuje AFNOR. Taj sertifikat označava smanjen uticaj na okolinu, a temelji se na principu “globalnog pristupa” koji uzima u obzir “životni ciklus proizvoda” od ekstrakcije sirovina do proizvodnje, distribucije i upotrebe do  recikliranja ili uklanjanja nakon upotrebe. Kvalitet upotrebe mora takođe biti zadovoljen. 

NF Environment oznaka
NF-enviorement-(5).jpg
Ova Francuska ekološka oznaka je kreirana 1991, a izdaje ga AFNOR. Taj sertifikat garantuje usklađenost boja sa zahtevima definisanim u tehničkim specifikacijama. Takođe pokriva kvalitet upotrebe i ekološki kvalitet boje.
Ekološka oznaka NF Enviroment potvrđuje smanjen negativan utiecaj boje na okolinu tokom njenog „životnog ciklusa“  zadovoljavajući kvalitet upotrebe.

VOC (Isparljiva organska jedinjenja) i Evropska direktiva
 
Isparljiva organska jedinjenja ( eng. Volatile Organic Compounds-VOC) su prirodne ili sintetičke hemijske supstance koje isparavaju u atmosferu. 1. januara 2010. godine obeležen je stupanjem na snagu drugog koraka Evropske direktive o smanjenju VOC-a u bojama. Ova direktiva teži ka restriktivnom smanjenju prisustva VOC-a u određenim proizvodima u svrhu smanjenja emisije razređivača za 50%. Navedeno je dokaz snažne usmerenosti Evropske unije u svrhu unapređenja kvaliteta vazduha.